PERCUSSIE WORKSHOPS

Op een trommel slaan is ontspannend en geeft tegelijkertijd energie.

Voor particulieren

Particulieren zijn vaak op zoek naar een leuke activiteit, als invulling voor bijv. een verjaardag, familie- vrijgezellenfeest. Maar ook als extra impuls voor het vieren van een jubileum.
Een workshop djembe is een activiteit die veel mensen aanspreekt.
Je bent samen actief met elkaar bezig, en binnen een kort tijdsbestek zit je in dezelfde flow en ritme. Het is laagdrempelig, alles wordt stap voor stap aangeleerd. Het is toegankelijk voor iedereen!

Kinderfeesten en andere festiviteiten.
Een kinderfeest anno 2014 is vaak niet alleen maar knutselen en buitenspelen. Tegenwoordig wordt er gekozen voor diverse andere activiteiten. Ook een djembe workshop is zo’n leuke extra activiteit. Samen trommelen,samen muziek maken en samen plezier maken.

Themafeesten
Wilt u er een totaal thema feest van maken? In overleg en in samenspraak kunnen we dit voor u verzorgen in samenwerking met derden.

Voor bedrijven

Wilt u als bedrijf een instrument hebben, dat als teambuilding krachtig werkt?
Kies dan voor een Afrikaanse percussie workshop.
Een kleine, maar ook grote groep mensen, samen aan het “werk”zetten.

Samen naar iets toe groeien binnen een kort tijdsbestek – en dan ook echt samen in hetzelfde ritme en flow zitten.En tenslotte samen genieten van het uiteindelijke resultaat. Dat doet een djembe workshop voor uw bedrijf.
Fote-Idon verzorgt percussie workshops op maat.

Na een korte inleiding over de West Afrikaanse muziek – wordt er uitleg gegeven over de diverse percussie instrumenten. De instrumenten die we gebruiken bij deze workshop zijn voornamelijk djembé’s. Dit is een West Afrikaanse trommel die je met de handen bespeelt. Ook maken we gebruik van 3 soorten bastrommels: de doundoun, sangban en kenkeni. Deze trommels worden met stokken bespeeld.

Ervaring in het bespelen van deze instrumenten is niet nodig. De ritmes worden stap voor stap aangeleerd, maar al snel kom je tot een gezamenlijke cadans. Het is mogelijk om binnen een korte tijdsduur met z’n allen een fantastisch en opzwepend ritme uit te voeren.

Een greep uit de bedrijven:
Ria Joosten Catering, Politie Regio N-Limburg, Rabobank, PSW Midden Limburg, Gilde Opleidingen, Westrom, Gemeente Roermond, Junior Kamer, Lions, SVW Roermond, Uitzendburo Versado.,Nunhem’s Zaden, Bibliotheek Weert,Sablones Venlo, HogeSchoolZuyd Maastricht,